Az épületgépészet ventilátorai

A ventilátor egy forgó gép, mely többnyire levegő áramoltatására szolgál. Rendkivül sok helyen használják különböző célra az ipar területén, de egyik legelterjedtebb alkalmazási területe az épületgépészet részét képező, fűtéstechnika, légtechnika és klimatechnika. A ventilátorok legjellemzőbb két fő csoportja: az axiális, illetve a radiális vagy centrifugális ventilátor.

Axiális ventilátor

:-Axial

Hűtéstechnikai területen kondenzátor ventilátornak is nevezik. Az axiális ventilátorok forgó lapátjai a levegőt tengely irányban szívják be és tengely irányba szállítják tovább. E típusok közös jellemzője, hogy kis nyomásemelés mellet nagy a légszállítása. A ventilátort többnyire kör keresztmetszetű acélhuzalból készült védőráccsal látják el, amely egyben biztosítja annak merev rögzítését is.

Radiális / centrifugális ventilátor

:-Radial

A radiális ventilátor a szállítandó levegőt tengelyével párhuzamosan szívja be, és tengelyére merőlegesen továbbítja.

:-Radial

Működésükre jellemző, hogy ezek a ventilátorok általában jó hatásfokúak. Viszonylagosan nagy nyomást és kisebb térfogatáramot hoznak létrei.

Fan coil ventilátor

:-Fancoil

A radiális ventilátorok csoportjába kell sorolni az igen elterjedt fan coil légbefúvó ventilátorokat. A szakmai zsargon mókuskerekes ventilátornak is nevezi, a viszonylag keskeny lapátkoszorú és a relatíve sok lapátja miatt. Közepes hatásfok mellett, nagy nyomás és nagy szállított mennyiség előállítására képesek

Garancia

Az általunk végzett komplett javításokra (tekercselés + csapágycserék, jó minőségű csapágyakkal + tömítések cseréje stb.) 6 hónap garanciát vállalunk. A garancia nem terjed ki a helytelen bekötésű működtetésből eredő hibákra, valamint a beázások következtében előforduló motor leégésekre..

Azonnali információ

hétfőtől - szombatig:

Mobil: 06 70 512 7255


Térkép >>
<< Vissza